Acem Çorbası nasıl yapılır, Acem Çorbası tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Acem Çorbası
    [​IMG]
    Malzemeler:
    • 5 bardak et suyu
    • 1 bardak haşlanmış nohut
    • ½ bardak erişte
    • ½ bardak şehriye
    • 2 kaşık yeşil mercimek
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 1 adet limon
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    Acem Çorbası yapılışı:
    Etin suyunu hazırlayın, kaynamaya başlayınca içerisine daha önce haşlayıp süzdüğünüz nohudu katın. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20 dakika pişirin. Küçük bir tavada yağı kızdırarak kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Daha sonra Limon sıkıp sıcak olarak servis edin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Ocak 2014