Acem Pilavı Nasıl Yapılır Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 28 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Acem Pilavı Nasıl Yapılır Resimli

    Acem Pilavı Yapılışı ve Tarifi Fotoğrafları

    Acem pilavı; acem yörüklerinin mahareti olsada, evinizde biraz gayret gösterirseniz aynı lezzete yaklaşabilirsiniz. Bunun için malzemeleri ve tarifini sizlere hazırladık.

    Malzemeler :

    250 gr. kuzu kuşbaşı
    3 su bardağı pirinç
    3 adet havuç
    3 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağ
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi :

    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz. 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin. Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
    [​IMG]