Acem Pilavı Resimli Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Acem pilavı nasıl yapılır? Resimli pilav tarifleri

    Farklı malzemelerle de yapılan Acem Pilavı İRAN Pilavı olarak da anılır.

    Acem Pilavı Tarifi

    Malzeme Listesi
    250 gr. kuzu kuşbaşı
    3 su bardağı pirinç
    3 adet havuç
    3 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 çay kaşığı Karabiber
    Yeteri miktarda Tuz

    Acem Pilavı Hazırlanışı ve Yapılışı

    [​IMG]
    • Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
    • Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir.
    • Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur.
    • Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir.
    • Bu arada kavurmaya devam edilmelidir.
    • 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
    • Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir.
    • Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilir.
    • Çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir.
    • Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
    Afiyet Olsun!..