Acem Pilavı Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve ahra tarafından 6 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Acem Pilavı nasıl yapılır



    Acem Pilavı malzemeleri:

    3 su b. pirinç
    250 gr. kuzu eti
    2 soğan
    1 su b. bezelye
    2 çorba k. dolmalık fıstık
    2 çorba k. kuş üzümü
    2 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ
    tarçın
    yeni bahar
    tuz
    su

    Acem Pilavı yapılışı:

    Tencereye dolmalık fıstıkları alın ve dolmalık fıstığı ve 2 çorba kaşığı ilave edip kavurun.Daha sonra tencereye 3 su bardağı pirinci ilave edip karıştırın.Dah sonra pirincin üzerine tuzunu,2 çorba kaşığı kuş üzümü tarçın,yenibaharı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı bezelyeyi ilave edin.

    Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 250 gr.kuzu etini ilave edip etleri kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik kesilmiş olan soğanı ilave edip et ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edip etleri pişirin.

    Pilavın üzerine pişirdiğiniz et suyunu ilave edin.Daha sonra etleri ilave edin. Pilavın üzerine sıcak su ilave edip acem pilavını pişirin. Kek kalıbına acem pilavını boşaltın.Servis tabağına ters çevirip çeri domates ve maydanoz ile servis edin.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 6 Nisan 2012

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Acem Pilavı Resimli Tarifi

    Bir ara benim için perde pilavı tarifini eklermizin ahra.. yapmak istiyorum fakat bir türlü kısmet olmadı, iyi bir tarife ihtiyacım var:)
     


  3. Cevap: Acem Pilavı Resimli Tarifi

    Tmm o zaman en lezzetli perde pilavı tarifini ekliycem en kısa zamanda :)