Acı Biber Turşusu Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 2 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Acı Biber Turşusu Yapımı

    Acı Biber Turşusu Yapılışı

    Acı Biber Turşusu Malzemeleri:
    1 kg için
    2 kg lık kavanoz
    1 kg yeşil arnavutbiberi
    7 diş sarımsak
    1 litre sirke
    1 çorba kaşığı kayatuzu

    Acı Biber Turşusu Yapılışı: Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberleri kavanoz veya kavanozlara düzgün bir şekilde dizin. Biberlerin arasına sarımsak dişlerini yerleştirin. Kayatuzu ve sirkeyi bir kapta, kayatuzu eriyene dek karıştırın. Biberlerin üzerine dökün. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir yerde yeşil biberlerin rengi sararmaya başlayana dek bekletin.

    Not: Kavanozları hergün tersyüz edin.

    [​IMG]