Acılı Adana Kebap Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 28 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Acılı Adana Kebabı
    Acılı Adana Kebabı Nasıl Yapılır


    [​IMG]


    Adana kebabı malzemeleri


    1kg. kalın 1 kere çekilmiş kuzu kıyması
    100 gr. kuyruk yağı
    isteğe göre yiyebileceğiniz acılıkta pul biber
    yeteri kadar tuz.


    Adana kebabı yapılışı:

    Kıyma tuz pul biber iyice yoğrulur buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir..
    dinlendirilen kıyma tekrar yoğrulup avucunuzun alacağı kadar kıyma alıp, geniş adana kebabı için özel yapılmış şişlere tutturulup yayılır.. arada ellerinizi ıslatarak kıymayı şişe iyice saplayarak sağlamlaştırılır.
    mangalda her iki yüzü pişirilip bol sumaklı soğan salatasıyla servis yapılır. Afiye olsun..:)