Adaçayı Nasıl Demlenir?

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Lavinia tarafından 16 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Adaçayı Nasıl yapılır?

    Adaçayı demlenme süresi

    Adaçayının vücudumuza birçok yararı vardır. Bunlardan şöyle bahsedebiliriz:

    Adaçayı soğuk algınlıklarına iyi gelir. Ben de en çok bu zamanlarda tüketirim adaçayını :)
    Uyarıcı özelliği olmasından dolayı kan dolaşımının düzenli çalışmasını sağlayan adaçayı sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da sağlar. Mide ve bağırsak gazlarını giderip bulantıyı keser. Sinirsel yorgunluklara iyi gelir. Depresif haller ve buna bağlı sinirsel titremelerde kullanılır. Çayıyla gargara yapılırsa ağız, dişeti ve dildeki şikayetlerle boğaz ve bademcik enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.

    Peki adaçayı nasıl hazırlanır?

    [​IMG]

    Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış adaçayını bir bardak kaynar suyla haşlayın fakat asla kaynatmayın. Çayı haşladıktan sonra demlenmeye bırakın. Daha sonra süzün ve için. Bir iki bardak içebilirsiniz.