Adaçaylı Tavuk Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 29 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Adaçaylı Tavuk Tarifi
    Adaçaylı Tavuk



    Adaçaylı tavuk malzemeleri :


    1 bütün tavuk
    2 yumurta akı
    1.5 kg. tuz
    alabildiği kadar su

    İç harcı için:
    3 diş sarımsak
    havuç
    1 adet soğan
    tane karabiber
    adaçayı


    [​IMG]


    Adaçaylı tavuk yapılışı:

    Tavuğun iç harcını hazırlamak için sarımsağı,havucu ve soğanı iri, iri doğrayın. Tavuğun içine soğan, sarımsak,havuç,adaçayı ,tane karabiber ile doldurup Tavuğu dikin.
    Geniş bir karıştırma kabına 1.5 kiloğram tuzu alın.üstüne 2 yumurta akını ekleyip karıştırın.üstüne su ekleyip yine karıştırıp kar şekline getirin.Fırın tepsisine tavuğu koyun.Tavuğun üstünü kar şekline getirdiğiniz tuz ile tavuğu hiç açık bir yer kalmayacak şekilde kapatın.Daha önce ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.