Adana Sıkma Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 17 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Adana Sıkması

    Adana Usulü Sıkma Tarifi


    Sıkma Malzemeleri:

    Hamur için : 5 su bardağı un
    yarım bayat somun
    4 su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz

    İç harc malzemeleri: 500gr. peynir
    3 adet soğan
    2 dal yeşil soğan
    kırmızı pul biber
    karabiber
    kekik
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı:
    Bayat ekmeğin kabukları soyulup derin bir kaseye koyarak üzerine su eklenir.
    10 dakikak bekletilip ekmek yumuşayınca un ve tuzu eklenip yoğrulmaya başlanır.
    kulak memesi yumuşaklığında 1 hamur elde edilince 1 saat dinlenmeye bırakılır.
    Hamur dinlenirken sıkmanın iç harcı hazırlanır.
    Tavada yağ eritilip içine çok ince halka halka doğranmış soğan ilave edilir soğanlar ölünce içine ince doğradığımız yeşil soğanlarda katılır.
    Tava ocaktan alınıp peynir ve baharatlar ilave edilir arzu edilirse çok az biber salçasıda konulabilir.
    Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılıp 20 cm kadar oklava ile küçük yufkalar açılır.
    yağsız teflon tavada her iki tarafıda pişirilerek tezgah üstünde sıcakken içine 2 şer kaşık harçtan katılırak rulo şeklinde sıkıca sarılıp servis edilir...


    [​IMG]

    Afiyet olsun :)
     

  2. Cevap: Adana Sıkma Tarifi Resimli

    olsada yesek ..elede acimki
     


  3. Cevap: Adana Sıkma Tarifi Resimli

    Pizza hamurundanda olur hemen yap harika oluyor :)