Adana Usulü Lahana Turşusu

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 1 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Adana Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

    Adana Usulü Lahana Turşusu Tarifi

    Lahana turşusu türk mutfağının belki en fazla sevilen garnitürleri arasında. Hele kış aylarında kurufasülye ve pilavda varsa turşu mükemmel bir tatlandırıcı oluyor. Lahana turşusuda Türkiye'de en fazla Adana ilinde meşhur ve çok güzel yapılıyor. Adana ilinde ayrıca şalgam ve diğer turşularda çok güzel hazırlanmaktadır. Lahana turşusu yapmak için gereken malzemeler şunlardır.

    1- 1 orta boy Lahala
    2- 2 demet Maydanoz
    3- 2 Limon
    4- 2 dolu yemek kaşığı Biber Salçası
    5- 2 çay bardağı Kaya Tuzu
    6- 2 litre Elme Sirkesi
    7- 3 baş dövülmüş Sarımsak

    Adana usulü lahana turşusunun nasıl yapıldığının tarifi ise şöyledir.

    Tüm lahanayı ince ince kıyıyoruz. Üzerine tuzu döküp ovarak lahanayı yumuşatıyoruz. Ardından dövülmüş sarımsakları ve salçayı ekleyerek lahanaya iyice yedirip karıştırıyoruz. Maydanozların yarısını turşuyu koyacağımız kavonuzun dibine dizip üzerine lahana harcını döküyoruz. Kavanozun duvarlarına tekerlek kesilmiş limonları dayadıktan sonra elma sirkesini döküp kalan maydanozlar ile lahananın üzerini örterek kapağını sıkıca kapatıyoruz. 15 gün serin ve karanlık bir yerde bekletiyoruz. Dahasonra kapağını açıp bir ön kontrol yaptıktan sonra turşu kıvamını almışsa ikram etmeye hazır demektir.
    [​IMG]