Afyon Tatlısı Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 29 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Afyon Tatlısı Tarifi
    Resimli Afyon Tatlısı Tarifi


    [​IMG]

    Afyon Tatlı malzemeleri:

    200 gr. margarin,
    1 su bardağı süt.
    1 pkt> kabartma tozu.
    1 paket vanilya.
    1 su bardağı ceviz.
    Aldığı kadar un.

    Şerbeti İçin:
    3 su bardağı toz şeker.
    3 su bardağı su.
    2-3 damla limon suyu.

    Afyon Tatlısı Yapılışı:


    Cevizi iri kıyın
    Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın
    Unu ekleyin.
    Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
    Ortasına parmağınızla bastırın
    Yağlanmış tepsiye dizin 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın
    Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın
    Şerbeti soğutun
    Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin
    Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın
    Soğuyunca servise hazır..