Ağızlı Kadayıf Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 17 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Ağızlı Kadayıf nasıl yapılır kolay tarifi

    Malzemeler

    * 1 kg yassı kadayıf (çok taze)
    * 750 gr. ağız şurubu: 750 gr şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı

    Kadayıfların düz kısımları içte kalmak şekilde birer çorba kaşığı “ağız” konarak kapatılıp servis tabağına dizilir. Bir tencerede şeker ile su kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek kıvamlı bir şurup elde edilerek pişirilir. Soğuduktan sonra da şurup ya kadayıfların üzerine dökülerek ya da yanında bir kasede servis yapılır. Ağız yerine kaymak da kullanılabilir.

    Not: Ağız, doğumdan hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütün kaynatılıp koyulaşarak kıvama gelmesiyle elde edilir.
    Agizli-Kadayif-tarifi.jpg