Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 29 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi

    Yemeğin Malzemeleri:
    4 adet tavuk kalça
    3 adet domates
    1 adet kuru soğan
    5 diş sarımsak
    6 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı sirke
    10 adet siyah zeytin
    1 tatlı kaşığı biberiye tuz ve karabiber

    Patates Rostisi Malzemeleri:
    4 adet haşlanmış patates
    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yemeğin Hazırlanışı:
    Tavuk etlerini ortadan kesip, ince ince dilimleyiniz.Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayınız. Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Siyah zeytinlerinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayınız. Domateslerin kabuklarını soymadan sadece iç kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp, tavuk etlerine renk verip, sote ediniz. Biberiyeleri ekleyip, kavurunuz.
    Ateşten alıp, sote ettiğimiz biberiyeli tavukları fırın kabına alınız. Tavanın içine kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, kızdırınız. Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sarımsakları, şekeri ve sirkeyi ekleyip, 5 dakika kavurunuz. Siyah zeytinleri ve domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız. Sosu bir taşım kaynattıktan sonra biberiye ile sote ettiğiniz tavukların üzerine dökünüz. Soslu tavuğu 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişiriniz. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp, içine rende patatesleri koyunuz, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız. Patatesleri kaşığın sırtı ile düzeltip, bir tarafını 5 dakika kadar kızartıp, bir tabağa ters çevirerek alınız. Tavaya kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, kızdırınız. Patateslerin diğer tarafını da 5 dakika kızartıp servis tabağına alınız. Akdeniz soslu tavuk ile beraber sıcak olarak servis ediniz.

    afiyet olsun...


    alıntı