Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 2 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

    Genel olarak bütün bölgelerimizde et yemekleri mutfağımızın başlıca menüsünü oluşturur. Toplum olarak et mamüllerini sever ve çok tüketiriz.

    Malzemeler
    Kereviz Yaprağı
    1 Adet Kereviz
    100 gr Körpe Havuç
    2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
    7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    200 gr Arpacık Soğanı
    4 Diş Sarmısak
    Tuz, Karabiber
    80 gr Ceviz İçi
    80 gr Kurutulmuş Domates
    2 Dilim Tost Ekmeği
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Küçük Demet Fesleğen
    4 Adet Ançuez Fileto
    500 gr Dana Kıyma
    1 Adet Yumurta
    5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
    [​IMG]
    Yemeğin Tarifi
    Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
    Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
    Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Servis tabağınızı ince kıydığınız salata ile süsledikten sonra köftenizle beraber servis yapalıbilirsiniz.