Akdeniz Usulü Makarna Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 7 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Makarna Tarifleri Akdeniz Usulü

    Makarnanın Malzemeleri:
    - 1 paket makarna
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 2 yemek kaşığı margarin
    - Sosu İçin:
    - 3 yemek kaşığı margarin
    - 300 g kıyma
    - 2 adet kuru soğan
    - 2 adet domates
    - 1 tatlı kaşığı fesleğen
    - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    - Tuz ve karabiber

    Makarnanın Hazırlanışı:
    Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir tencerenin içine bol su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu ve makarnayı ilave edip 8-10 dakika arası makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış makarnayı soğuk sudan geçirmeden margarin ile yağlayıp sıcakta tutun.
    Sosu için: Yayvan bir tavada margarini kızdırıp, içine kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar orta ateşte kıymayı kavurun.
    Kıyma kavrulduktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve fesleğeni ilave edip soğanlar pembeleşince kadar kavurun. En son olarak içine küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirin. Sıcakta beklettiğiniz makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip sıcak olarak servis edin.

    Malzemeleri:
    - 1 paket domatesli makarna,
    - 8-10 adet mantar,
    - 1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,
    - 1 adet soğan+3 diş sarmısak,
    - 2 adet sivribiber+1 adet kırmızı biber,
    - 2 adet domates,
    - 1 yemek kaşığı nişasta,
    - 1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik,
    - 6 yemek kaşığı zeytinyağı,
    - Tuz.


    Yapılışı:
    Makarnayı kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızı biber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarmısak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.


    Malzemeleri:
    - 250 gr penne makarna
    - 4 siyah zeytin
    - 4 yeşil zeytin
    - 1,5 kg domates
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    - Tuz, Kekik

    Yapılışı:
    Domatesleri soyun ve halka şeklinde dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayın ve süzün. Dikdörtgen kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısını dizin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.


    afiyet olsun....


    alıntı