Akdeniz Usulü Salata Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 7 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Salata Tarifleri Akdeniz Usulü

    Salata Malzemeleri:
    * Akdeniz Yeşillikleri
    * Roka
    * 30 gr taze fesleğen yaprakları
    * Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
    * Citrus sos (limon, turunç, portakal suyu)

    Akdeniz Usulü Yeşil Salata yemeğinin hazırlanışı:
    Zeytinyağının aromayı alması için, bir gün öncesinden taze fesleğen yaprakları zeytinyağının şişesine eklenir. Tüm yeşillikler iyice yıkandıktan sonra karıştırma kabına alınır. Tüm salata malzemelerinin yaprakları kesilmeden konulur Hazırlanan citrus sos salata yapraklarının olduğu kaba eklenip karıştırılır.

    Salata servis tabağına alındıktan sonra fesleğen aromalı zeytinyağı eklenerek servis yapılır.


    Salata Malzemeleri:
    - 8 haşlanmış patates
    - 1 demet maydanoz
    - 1 demet dereotu
    - 150 gr haşlanmış iç bezelye
    - 1 havuç
    - 1 kabak
    - 150 gr labne peyniri
    - 2 çorba kaşığı mayonez
    - birkaç yeşil salata yaprağı
    - 50 gr örgü peyniri
    - 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    - 2 çorba kaşığı limon suyu
    - Tuz

    Salatanıın Yapılışı:
    Haşlanmış patatesleri soyup doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Havuç ve kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve bezelyeden birer kaşık ayırıp kalanı robota alın. Patates, labne peyniri ve mayonezi ilave edip püre halinde ezin. Örgü peynirini dilimleyin. Servis tabaklarının içini salata yapraklarıyla döşeyin. Hazırladığınız karışımı top top yapıp servis tabaklarının tam ortasına oturtun. Üzerini ayırdığınız küp sebzelerle ve örgü peynir dilimleriyle süsleyin. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerinde gezdirin ve servis yapın.

    afiyet olsun....


    alıntı