Alman Keki Nasıl Yapılır Resimli Tarifler

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 17 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Alman Keki Tarifi

    Alman Keki yapılışı Resimli

    Alman Keki yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

    Keki için

    2 yemek kaşığı margarin
    2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı süt
    3 çay bardağı elenmiş un
    1 paket kabartma tozu

    Kreması için

    1 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı margarin
    1 paket vanilya

    [​IMG]

    Alman Keki Yapılışı

    Yumurta ve şekeri oda sıcaklığında kar gibi olana kadar çırpın. Sonra un, margarin, süt ve kabartma tozunu ekleyin. Pürüssüz bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlak borcam yada kelepçeli kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos tecresine veya küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pişen kekin soğumasını ekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin. İsterseniz şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    Alıntıdır.