Alman Tipi Turşu Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 1 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Alman Tipi Turşu nasıl yapılır

    Alman Tipi Turşu yapımı

    Alman Tipi salatalık turşusu yapmak istiyorsanız aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var.

    1 kg ufak salatalık
    1 demet dereotu
    2 adet kuru soğan
    1 kaşık tane kara biber
    tuz
    toz şeker
    sirke

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/alman-tipi-tursu-91230.jpg]alman-tipi-tursu-91230[/IMGALT]

    Alman tipi salatalık turşusunun yapılışı şöyledir:

    Salatalıkları yıkayın ve bir litrelik kavanozlara doldurun. Üzerine 1 kaşık ufak doğranmış soğan, bir kaç dal dere otu, 7-8 adet karabiber, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay bardağı sirke, 2 tatlı kaşığı şeker, alabildiğince su ekleyin. Kavanozların kapaklarını kapatın. Bir kazanı ocağa koyun. İçine kavanozları koyup, üzerine çıkacak kadar su doldurun. Kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynatın. Ocağı kapatın. Kavanozların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra sudan çıkarın.

    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 22 Eylül 2013