Alman Usülü Patates Çorbası Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 25 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Alman Usülü Patates Çorbası Tarifi

    Yemeğin Malzemeleri:
    6 orta boy patates
    2 adet pırasa
    1 adet havuç
    1 demet maydanoz
    1 litre et suyu
    6 yemek kaşığı krema
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yumurta sarısı
    Tuz


    [​IMG]


    Yemeğin Hazırlanışı: Patatesleri soyup yıkadıktan sonra minik küp şelinde doğrayın. Pırasayı ve havucu yıkayıp küçük dilimler şeklinde kesin. Maydanozu ince ince kıyın. Büyük bir tencere içinde tereyağını eritin. Maydanozu içine atıp tereyağı ile soteleyin. Et suyunu, patates, havuç ve pırasayıda tencereye ekleyip iyice pişirin. Yeterince sıcak suyuda ilave ettikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Pişen çorbaya tuz ilave edip mikserle eritin. Yumurta sarısı ve kremayı ekledikten sonra terbiye edip bir miktar bekletin ve servis edin.

    afiyet olsun....


    alıntı