Anadolu Çöreği Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 12 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Anadolu Çöreği Nasıl yapılır Anadolu Çöreği yapılışı resimli Tarifi

    Anadolu Çöreği için Malzemeler:

    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı su
    Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
    2 yumurta(1 yumurta hamura,1 yumurta sarısı üzerine sürülecek.)
    Yarım su bardağı tahin
    1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
    1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
    1 kahve kaşığı yenibahar
    2 kahve kaşığı şeker
    3 kahve kaşığı tuz
    Aldığı kadar un

    Anadolu Çöreği Tarifi:

    1 2 kahve kaşığı şeker,1 yumurta,tuz konup karıştırılır.
    2 Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
    3 Hamur ikiye ayrılır.Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırılarak inceltilir.Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır.Üzeri örtülerek dinlendirilir.
    4 Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine ceviz-tahin-zeytinyağ-yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan başlayarak,iki parmak genişliğinde sarılır.
    5 Sarılan bu hamurun sol ucu içe,sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.
    6 Sonra,bir uçtan başlıyarak,kendi etrafında sararak yuvarlak bir çörek yapılır.(Son uç,alta gizlenir.)
    7 Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür.Orta hararetli fırında pişirilir.
    [​IMG]