Ananasın Faydaları ve Zararları Nelerdir

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Nehir tarafından 13 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Ananasın Yararları ve Zararları Nelerdir

    Ananasın Yararları Ve Zararları:
    tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. Meyve olarak yiyebilir suyunu çıkartıp kokteyllerinizde kullanabilirsiniz. Anayurdu Amerika’nın tropik bölgeleri olan ananas kalın ve etli bir gövdeyi çepeçevre saran 30-40 kadar sert ve özlü yapraktan oluşur. Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilen ananas Avrupaya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

    Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit bademcik iltihabı gut hastalığı mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.

    Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır.

    Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

    Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir.

    Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

    Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır. Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.




    Meyve sebze ya da etli salatalarınız ile birtakım yemeklere de ilave edebilirsiniz.

    Tombul taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur.

    Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir.