Andız pekmezi faydaları neye iyi gelir

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Andız Pekmezinin Faydaları Nedir

    Andız otudan elde edilen pekmezin çok çeşitli insan sağlığına yararlı faydaları bulunur.Andız otunun rengi sarı ve tat olarak ise acıdır.Ülkemizde de yetişmekte olan bitkilerdendir.Özellikle Hatay ve Antalya illeri andız yetişen önemli iller arasındadır.Andızın kokusu ise bir hayli serttir.Andızın boyu 2 metreye kadar ulaşabilmekte olup sulak toprak tipini ve rutubetli ortamı seven bitkiler arasında yer alır.

    Andız bitkisinden elde edilen andız pekmezi ise %100 doğal ve el değmemiş, içine hiç bir ilave katılmamış çok faydalı pekmezdir.Andız pekmezi tüketmeniz mutlaka önerilir.Üzüm pekmezi gibi çok kullanılan pekmez türleri arasında olmasada çok yararlı özellikleri bulunur.

    Faydaları
    Anemiyi önler.
    Bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını iyi gelir.
    Akciğer ve karaciğer organlarına son derece faydalı özelliği vardır.
    Yatak ıslatma gibi sorunu olan insanlarda da kullanılabilir.
    Andız pekmezi; öksürük, sarılık, kaşıntıda faydalıdır.
    Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.
    Egzama gibi cilt problemlerine deva olur.
    Mide bulantısını önler.
    Andız pekmezini sade olarak tüketebileceğiniz gibi tahinle karıştırarakta kullanabilirsiniz.