Antakya tepsi kebabı nasıl yapılır?

Konusu 'Türkiyem' forumundadır ve Elif tarafından 3 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    ANTAKYA KEBABI

    Hatay ilinin en ünlü yemeklerinden Antakya yöresel ''Tepsi Kebabı'' tarifini vereceğim. Fırında pişirilen ve kısa sürede hazırlanan kababın lezzetini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

    Malzemeler:

    1/2 kg. orta yağlı kıyma, 1 adet büyük kuru soğan, 2 domates, 3 taze biber (üzerini süslemek için), 2 diş sarımsak , karabiber,kimyon,1 çorba kaşığı domates salçası , tuz.

    Yapılışı: Maydanozlar ve soğan iyice kıyılarak, baharat, tuz , dövülmüş sarımsak ve domates salçası kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. Bu şekilde iyice yoğrulan köfte tepsiye döşenir. Tepsinin her tarafı etle kaplandıktan sonra üstüne dilimlenmiş domates ve uzunca kesilmiş taze biber serpiştirilir.Dilerseniz üzerine patates de dilimlenip konulabilir.Bie bardak su eklenerek fırında pişirilir.