Arabaşı Çorbası Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Berrak tarafından 10 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Arabaşı Çorbası Tarifi Resimli

    Bu çorbayı ilk yediğim gün yani yıllar önce ''Bildiğimiz tavuk çorbası'' diyerek :D kaşıklasamda aslında en büyük özelliği yanında yenilen hamuru ve acı olması.

    Arabaşı çorbası soğuk kış gecelerinde sıra ile eş dost arasında yapılırmış.Belirlenen günde ev sahibi o zamanlarda avladıkları hayvanlarla yaparlarmış ki tadına doyum olmazmış.Özellikle çok soğuk karlı kış gecelerine sıcak sıcak eşlik edermiş arabaşı çorbası.(Kaynak eş dost... :))))

    Şimdilerde ise ustası olmuş bir halde zaman zaman arkadaşlarıma ikram ediyorum. :)

    [​IMG]

    Hamuru

    5 su bardağı su
    1 su bardağı un
    1 tatlı kaşığ tuz.

    hamur malzememiz muhallebi pişirir gibi pişirilecek ve bir tepsiye dökülecek iyice soğuyacak.

    Çorbamız için

    1 tavuk göğsü(şayet sıra ile yapacaksanız misafirlerinize bir bütün tavuk :)
    1 çorba kaşığı tereyağ
    2 kaşık salça
    2 kaşık un
    su
    limon
    pulbiber

    Yağ ve un tencerede kavrulacak çok değil pembeleşene kadar ardından haşladığınız tavuğun suyunu yavaşça una yedirin.İyice didiklenmiş tavuklarda suyua ilave edilecek ve kynayana kadar karıştırılacak.En son servis tabağına çorba üzerine pulbiber ve limonla servis edilecek.Yerken bir kaşık soğumuş hamurdan ve bir kaşık çorbadan alınarak yeniyor.