Arap Tatlısı Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 23 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Arap Tatlısı Tarifi

    Malzemeleri:
    2 yumurta
    1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
    1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    50 gr erimiş margarin

    Şerbeti için:
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı su

    Üzeri için:
    1 poşet kaymak tadında şanti


    [​IMG]


    Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Sonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın (Malzemelerimizde un yok.) Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor. Bu karışımı yağladığımız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz. Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
    İçerisinde un olmadığı için şerbetini biraz geç çekiyor.Tatlıyı birkaç saaat dinlendirinki,şerbetini güzel çeksin.
    Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın. Son olarak tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.(Ben ceviz ve toz antep fıstığı kullandım.) Tatlınızı dilimleyerek,servis edin.(Servis esnasında biraz dikkatli olun, dağılabilir.)


    alıntı