Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 23 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı resimli tarifi

    Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı

    Malzemeler :

    1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    30 adet arpacık soğanı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy domates
    2 adet havuç
    250 gr. sultani
    bezelye
    Tuz, karabiber
    Kırmızı pul biber
    1/2 demet dereotu

    Tarifi:

    Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1, 5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.
    [​IMG]