Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 20 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap Nasıl Yapılır

    Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap Resimli Tarifi

    Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

    - 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
    - 1 kg kuzu kuşbaşı
    - 10-15 adet arpacık soğan
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 su bardağı kaynamış su
    - 1 yemek kaşığı domates salçası
    - 1 tatlı kaşığı tu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Eti soğuk suda yıkayıp suyunu süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri derince bir tencereye koyup tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırarak etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları, tuzu ilave edin ve biraz soğuyunca fırın kabına etleri boşaltın. Üzerine nohutları serpip, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan yarım saat önce üzerini folyoyla kapatarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Alıntıdır