Aspurlu Pilav Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 20 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Aspurlu Pilav Nasıl Yapılır

    Aspurlu Pilav Yapılışı

    Aspurlu Pilav yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    - 175 gr kıyma
    - 2 su bardağı pirinç
    - 4 adet soğan
    - 6 yemek kaşığı margarin
    - 5 adet havuç
    - 1 tatlı kaşığı aspur
    - 2 tatlı kaşığı tuz
    - 4 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Yapılışı

    Soğanı iri iri doğrayın. Kıyma ve yağla ile birlikte tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yıkayıp kazıdığınız havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Havuçları kıyma karışımına ekleyip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşatın. Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra karışıma ilave edin ve bir kaç kez çevirin. Tuz, aspur ve suyu katıp, karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

    Alıntıdır.