Aşure Resimli Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 17 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Aşure Tarifi Resimli

    Resimli Aşure Tarifi


    Malzemeler:
    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 çay bardağı nohut
    1 çay bardağı kuru fasulye
    1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
    1 çay bardağı doğranmış kuru incir
    Yarım çay bardağı kuru üzüm
    3 çay bardağı toz şeker
    4-5 adet dövülmüş karanfil
    Yeterince kaynar su

    Üzeri İçin:
    Nar taneleri
    Dövülmüş fındık
    Tarçın


    [​IMG]


    Yapılışı: Buğdayı akşamdan bol su ile bir taşım kaynatın, tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın. Nohut ve fasulyeyi geceden ıslatıp, sabahleyin ayrı ayrı haşlayın. Geceden haşladığınız buğdaylar sabahleyin şişmiş olacaktır. Buğdayın altını açıp, bol kaynar su ekleyin ve kıvamı koyulaşana kadar haşlayın. Haşlanmış olan nohut ve fasulyeleri de ekleyin, gerekiyorsa kaynar su ilave edip, karıştırarak biraz daha pişirin. Kuru incir kuuru üzüm ve kuru kayısıyı da ilave edin ve karıştırın. Kuru meyveler pişince şekeri ilave edin. Şeker miktarını tadarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Dövülmüş karanfili de ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Üzerini malzemeleriyle süsleyerek isteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk servis yapın.