Avakado Nasıl Yenir ve Faydaları Nelerdir

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve Lavinia tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Avakado nasıl soyulur nasıl yenir

    Avokado bol miktarda C, E vitamini ve birçok önemli yağ içerir. Avokadonun yararlarından kısaca bahsedelim: Avokado bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici bir etkiye sahiptir.
    Avokadonun yaşlanma geciktirici özelliği vardır.
    Vücuttaki zehirli maddelerin hızlı atılmasında etkilidir.
    Avokadonun içinde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol seviyesi düşürülür.
    Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyileştirici etkisi vardır.
    Derinin kurumasını, yıpranmasını ve kırışmasını önler. Güneşin zararlı etkilerinden korur.
    İçinde bulundurduğu protein ve mineraller sayesinde, çocuk gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/avokado-nasil-soyulur-93172.jpg]avokado-nasil-soyulur-93172[/IMGALT]

    Avokado Nasıl Yenir?

    Avokado olgunlaşma zamanında sert olur. Eğer marketten aldığınız avokadoyu hemen tüketmeyecekseniz sert olanları seçmenizde yarar var. Sert olan avokadoyu yiyebilmek için yumuşamasını beklemeniz gerekiyor. Avokadonun yumuşaması için; meyveyi oda sıcaklığında bekletin. Yanına da birkaç tane elma koyun. Çünkü elma avokadonun yumuşamasını hızlandırır.
    Avokadonun yenecek kıvama geldiğini anlamak için meyvenin üzerine bastırın. Eğer içeri hafif bir esneme varsa meyve yumuşamıştır. Bunun dışında, meyvenin kabuğunu bıçakla soymadan meyvenin üzerinden sıyırabiliyorsanız da avokado yumuşamıştır.
    Olgunlaşmış avokadoyu fazla bekletmeyin. Çünkü fazla beklerse kararır, acılaşır ve yenmez.

    Avokadoyu soyduktan sonra diklemesine dörde bölün. Ortasında bulunan büyük çekirdeği çıkarın. Daha sonra orta büyüklükte doğrayın. Üzerine bol zeytinyağı, limon ve tuz ekleyerek tüketin. Bunu sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz.

    Çocuklar için de avokadoyu püre haline getirip içerisine ceviz ve bal ilave edebilirsiniz.