Ayva Tatlısı Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 7 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
    Ayva Tatlısı Yapılışı Resimli


    Ayva Tatlısı yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

    3 adet ayva
    1 su bardağı su
    1-1,5 su bardağı şeker


    Üzeri için ise:
    Ceviz
    Dondurma veya kaymak

    Ayva tatlısının yapılışı

    Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye keserek çekirdek kısımlarını ayırın. Ayvaları bir cam tepsiye yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin.

    Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin.

    Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine kaymak veya dondurma koyun. Ardından da ceviz serperek servis edin.

    Afiyet olsun

    [​IMG]