Azerbaycan Yemekleri Tarifi

Konusu 'Dünya ülkeleri' forumundadır ve Elif tarafından 9 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Azerbaycan yemek tarifleri

    Azerbaycan'ın yemekleri nasıl pişirilir? Azerbaycanlıların çorba, et, pilav, sebze gibi meşhur yemeklerini bu başlık altında paylaşacağız.

    Azerbaycan Abguşt Tarifi (NOHUTLU ET YEMEĞİ)

    • Gerekli Malzemeler

    1 kg. nohut
    Kuru soğan
    Kuzu kemiği
    Patates

    • Hazırlanışı ve yapılışı

    [​IMG]
    Bir kilo nohut suya basılır (konserve nohut ise gerek kalmaz). Kuzu kemikleri su dolu bir tencereye koyulur. En az 2 saat kadar kaynatılır, kaynarken oluşan köpük kaşıkla alınır. Patatesleri soyun parmak boyunda kesin.Soğanları da iri iri doğrayın.Nohut ve bu malzemeleri kaynayan kemiklerin bulunduğu tencereye ekleyin. Buharlaşmadan dolayı azalan suyun miktarına göre su ilave edilebilir. Tekrar ateşin üstüne konulur ve patatesler iyice yumusayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra tuzu eklenir, yağ koymaya gerek yok. Bu yemeğin yanında bulgur pilavı iyi gider.
     

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Azerbaycan Yemekleri Tarifi

    Azerbaycan Dovğa Çorbası Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1,5 çorba kaşığı un,
    • 2 çorba kaşığı pirinç,
    • 3 su bardağı yoğurt,
    • 6 su bardağı su,
    • 1 bardak haşlanmış nohut,
    • Yarım demet ıspanak,
    • yarım demet nane ve dereotu,
    • bir tutam tuz


    Yemeğin Hazırlanışı

    [​IMG]

    Yumurta, un, pirinç ve yoğurdu bir tencerede iyice karıştırın. Diğer tüm malzemeleri üzerine yavaş yavaş ilave edin. Karışım koyu ayran kıvamında olması gerekir. Daha sonra ocağa alıp tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısını. Haşlanmış nohudu ve tuzunu ekleyin ve pişmeye bırakın. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Bu yemek soğuk yenilir.
     


  3. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Azerbaycan Yemekleri Tarifi

    Azerbaycan Pilavı - Azeri Pilavı Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    4 kaşık tereyağlı margarin
    4 adet taze soğan
    250 gr. kuzu kuşbaşı
    2 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    3 bardak su
    4 adet kayısı
    3 yemek kaşığı kuru üzüm
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 adet havuç
    yatım demet dereotu
    tuz ve karabiber

    Azerbaycan Pilavının yapılışı

    [​IMG]

    Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

    Kayısıları küp biçiminde doğrayın.

    Kuru üzümleri bir kase suda ıslatın.

    Havuçları küp küp doğrayın.

    Dereotu ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.

    Bir tenecereye 4 yemek kaşığı tereyağlı margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun.

    Etlerin rengi değişince içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Arından sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
    Daha sonra içine kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişiri. Demlendikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun..