Bademli Bulgur Pilavı Nasıl Pişirilir Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bademli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır

    Bademli Bulgur Pilavı pişirmek için gerekenler:
    1 su bardağı Bulgur,
    1 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı Badem (kavrulmamış ve kabuğu soyulmuş)
    1 yemek kaşığı kuş üzümü,
    1 çay kaşığı tuz,
    2 su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI:
    Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin.
    Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve bademleri koyarak pembeleşinceye kadar kavurun.Tereyağı ilave edin.Ardından sırasıyla Bulguru,kuş üzümünü,tuzu ve kaynar suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    NOT
    Bademleri kolayca soyabilmek için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Böylece ıslanıp şişen bademler çok kolay soyulacaktır.