Baharatlı Bulgur Pilavı Yemek Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Baharatlı Bulgur Pilavı Yemeği Nasıl Yapılır Basit Tarifi

    4 kişilik Baharatlı pilav yapmak için gerekenler:
    1 su bardağı bulgur
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 ader küçük boy ince inde doğranmış kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    2 çay kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
    1 çay kaşığı tuz
    kaynar su (2 su bardağı)

    YAPILIŞI: Yayvan bir tencereye zebtinyapını ve tereyağı koyun.Eriyince soğanları ilave edin, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.Ardından Bulguru ilave edin.Tuzu ve tüm baharatları koyduktan sonra 1 dakika kadar kavurun.Kaynar suyu ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz biçiminde olana kadar pişmeye bırakın.Baharatlı bulgur pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servise alabilirsiniz. .