Baklalı Enginar Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 30 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Baklalı Enginar Nasıl Pişirilir

    MALZEMESİ
    4 adet enginar (ayıklanmış)
    1 adet kuru soğan
    1 adet limon
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    200 gr. taze iç bakla
    1/4 demet dereotu
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    Limonun suyunu sıkın. Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun. Soğanı soyup dörde bölün. Dereotunu ince ince kıyın.
    Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın.
    Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.