Basit Ramazan Pidesi Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 9 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Basit Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

    Basit Ramazan Pidesi yapılışı Resimli çok kolay Ramazan Pidesi Tarifi malzeme listesi Burada.
    250 mil su
    250 mil süt
    10 gr yaş maya
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    5.5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Kepekli un
    Üzeri İçin
    Çörek otu
    Susam
    [​IMG]
    1. Süt ile suyu bir tencereye alıp hafifce ısıtın. Tereyağına toz şeker ilave edin. Bu Karışımı derin bir kaba alın. Daha sonra Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin. Sütlü karışımı yavaşca ilave ederek yoğurun.
    Ramazan Pidesinin Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
    2. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın. Fırın tepsisini hafifce yağlayıp kepekli un serpin.
    3. Hazırladığınız hamura pide şekli vererek unladığınız tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üstüne fırça ile zeytinyağı sürün. Susam ve çörek otu da serpip 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerine alın ve Servis edin