Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 30 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bayatlamayan, pofuduk poğaça..

    Bayatlamayan Pofuduk Poğaça tarifi (resimli)

    Bayatlamayan poğaça için Malzemeler

    -1 küp yaş maya ( yada paket kuru maya )
    - 1 su bardağı ılık sut
    - 1 su bardağı sıvı yağ
    -1 sise soda / maden suyu
    - 2 yemek kaşığı toz seker
    - Bir miktar tuz
    - Alabildiği kadar un

    İç malzeme
    Damak zevkinize göre nasıl arzu ederseniz öyle malzeme kullanabilirsiniz.
    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    1. Ilık sütün içine 2 kaşık şekeri koyup üstüne de kuru mayayı dökün.
    2. Mayayı elinizle biraz karıştırın
    3. Sıvı yağ ve sodayı da döküp karıştırın
    4. Üzerine de aldığı kadar un ekleyin.
    5. Karışım hamur haline geldikten sonra 40 dk. kadar bekletin
    6. Daha sonra elinizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak veya arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarınızı yapın.
    7. üstlerine yumurta sarısı sürüp tepsiyi 30 dk. bekletin.
    8. Daha sonra da 170 derece fırında 20 dk. pişirin.

    Afiyet olsun..