Bazlama Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 3 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Bazlama Tarifi Resimli
    Resimli Bazlama Yapılışı


    Bazlama için gerekli olan malzemeler şunlardır;

    4 Su Bardağı Un
    1,5 Su Bardağı Su (Ilık)
    1 Çay Kaşığı Kuru Maya 1/4 paket yaş maya
    1 Çay Kaşığı Toz Şeker
    1 Çay Kaşığı Tuz

    Bazlamanın yapılışı ise şöyledir;

    1. Derin bir yoğurma kabına, 1,5 su bardağı ılık suyu koyun. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip, bu şekilde malzemeleri suda bekletin. Karışıma unu ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.

    2. Hamurun üzerini ıslak nemli bir bez ile örterek, yaklaşık olarak 2 veya 2,5 saat, hamur iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında beklerek dinlendirin.

    3. Dinlenen bazlama hamurunu beş parçaya ayırın ve temiz bir bezin üzerine koyup üzerini nemli bez ile örtün. Bu şekilde de 10 dakika dinlendirdikten sonra oklava ile 1 santim kalınlığında ve yemek tabağı çapında açın.

    4. Açtığınız bezeleri tekrar bir bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin.

    5. Yanmaz teflon tavayı orta ısıdaki ocağa koyup ısıtın. Bazlamayı tavaya koyun ve 1 dakika kadar beklettikten sonra spatula yardımı ile sürekli alt üst edip çevirerek arzu ettiğiniz kıvamda pişirin. Aynı işlemi bazlamalar bitene kadar tekrar yapın

    [​IMG]