Beşamel Soslu Ispanak Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    BEŞAMEL SOSLU ISPANAK


    Birçok yararı bulunan ıspanağın faydaları saymakla bitmez. Ancak bazı evlerde ıspanak pek sevilmez. Bu nedenle mutfak alemi ıspanağı cazibeli hale getirmek için çeşitli terkipler ortaya koyma uğraşında. Bizde bugün o güzel terkiplerden birini size sunuyoruz. Sevdiklerinizi bu yararlı sebzeden mahrum etmemeniz için ıspanağı beşamel sosu ile birlikte muhteşem bir yemeğe dönüştürüyoruz.

    MALZEMELER:

    • 1 kg ıspanak
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz

    Beşamel sos için:

    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 2.5 su bardağı sıcak süt
    • 1 su pardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    YAPILIŞI:
    Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını yıkadıktan sonra süzelim. Soğanı soyup ince ince kıydıktan sonra bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavuralım. Ispanakları ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Arada bir karıştırarak ıspanaklar suyunu bırakana kadar pişirelim. Bir fırın kabını yağlayıp ıspanağın suyunu bırakana kadar pişirelim. Bir fırın kabını yağlayıp ıspanağın suyunu süzdükten sonra kabın içine yayalım.

    Bir sos tavasında tereyağını eritip unu ekleyelim. Karıştırarak hafif ateşte rengi sararıncaya kadar kavuralım. Sütü azar azar ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Ocaktan alıp içirisine rendelenmiş kaşar ilave ettikten sonra peynirli beşamel sosu ıspanağın üzerine yayıp kalıbı 180 derecede ısıtılmış fırına verelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

    [​IMG]