Besin Grupları Süt ve Türevleri

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 16 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Besin Grupları Süt ve Türevleri Nelerdir

    Süt ve ürünleri, güçlü dişler, kemikler için mühim kalsiyum kaynağıdır. Beslenme yolu ile yeterli miktarda kalsiyum alınmadığı takdirde, ilerleyen yaşlarda osteoporoz gibi hastalıklara yakalanma riski artar. Süt ve süt türevlerinde bulunan kalsiyum ayrıca kasların ve sinir sistemi fonksiyonlarının düzenli çalışmasına ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.
    Süt türevleri, kalsiyum sağlamasının yanında, B vitaminleri, selenyum, protein, çinko, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller sağlar. Birçok süt ürünü vücudumuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olan D vitaminiyle güçlendirilmiştir. Ayran ve Yoğurt gibi süt kültüründen elde edilen ürünler, bağırsak sisteminin sağlıklı biçimde çalışmasını sağlayan ve bazı hastalıkların önlenmesine yardımcı olan probiyotikler veya iyi bakterileri içerir.
    Pek çok süt ve türevlerinde kalp hastalığına neden olan domuş yağların yüksek olması nedeniyle, yağsız yoğurt, az yağlı peynir, ekşi krema gibi az yağlı veya yağsız süt ürünlerinden kullanmak önemlidir.
    Peki, süt ve süt ürünlerini kullanamadığımızda ne olur?
    Herkes süt içemez veya içmeyi sevmez. Eğer siz de bunlardan biriyseniz vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılayacaksınız? Tamamlayıcı gıdalar yoluyla alınan minerallerin vücutta emilimi, beslenme yoluyla alınanlara göre çok daha zor olduğu için, en iyisi kalsiyum ihtiyacınızı vitaminler yerine beslenme yoluyla sağlamanızdır. Süt ve türevleri haricindeki diğer kalsiyumla güçlendirilmiş portakal suyu veya soya sütü, susam, karalahana, badem, kıvırcık, beyaz lahana, çin lahanası, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, deniz tarağı ve pişmiş istiridyede bulunur.