Besin Gruplarının Vücudumuzdaki Görevleri

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 22 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Besin Gruplarının Vücudumuzdaki Görevleri Nedir

    Başta kadınlar olmak üzere çocuklar ve gençler dahil bütün yaş gruplarının tüketmesi gereken vücudumuz için gerekli besin ögelerininin kısaca insan vücudundaki görevleri nelerdir bakalım.

    Süt grubunun Vücudumuzdaki Görevi

    Hemen her gün tüketmesi gereken Süt ve süt yerine geçen besinler; ayran,yoğurt,peynir, dondurma gibi sütten yapılan besinler bu gruba dahildir.
    Başlıca Görevleri
    Kalsiyum bakımından zengin olan bu grup dişlerin ve kemiklerin sağlıklı gelişiminde, hücre çalışmasında önemli rol oynar. UHT dediğimiz uzun ömürlü sütler sağlık açısından güvenilirdir. Özellikle günlük süt denilen ve raf ömrü 2-3 gün ile sınırlı olan pastörize sütleri tercih edin. Kaynağını bilmediğiniz sütleri satın almayın.

    Et, Yumurta, Kurubaklagil Besin Grubu ve Vücudumuzdaki görevi

    Kan yapımında görevli en önemli besin öğeleri bu grup tarafından sağlanır.Hücre yenilenmesi, doku onarımı ve görme işlevinde görev alan besin öğelerini sağlarlar.Hastalıklara karşı direnç kazanılmasında rolü olan en önemli besin grubudur.
    Sinir, sindirim sistemi ve deri sağlığında görev alan besin öğeleri en çok bu grupta bulunur.

    Ekmek ve Tahıl Grubunun Vücudumuzdaki Görevi

    Tahıl ve tahıl ürünleri mineraller,vitaminler ve karbonhidratlarla diğer besin öğelerini içermeleri nedeniyle vücut sağlığı açısından önemli besinlerdir. Tahıllar, bir miktar yağ ve protein de içerir. Tahıllar B12 dışındaki B grubu vitaminlerinden zengin, özellikle B1 vitaminin en iyi kaynağıdır. Özellikle tam tahıllı gıdalarla beslenmemiz kalp hastalıklarına, kansere ve seşekr hastalığına yakalanma riskimiz azalır. Günlük enerjinin çoğu karbonhidratlardan sağlanmaktadır. Karbonhidratların, kanda glikoz şeklinde belirli miktarda bulunması, dokulara sürekli enerji sağlanması bakımından önemlidir. Erişkin insan vücudundaki toplam karbonhidrat miktarı yüzde birin altındadır.

    Sebze ve Meyve Grubunun Vücudumuzdaki başlıca görevleri

    Hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar.
    Büyüme ve gelişmeye yardım ederler.
    Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olurlar.
    Deri ve göz sağlığı için temel ögeler içerirler.
    Kan yapımında görev alan ögelerden zengindirler.
    Diş ve diş eti sağlığını korurlar.
    Hastalıklara karşı direncin oluşumunda etkindirler.
    Dengesiz beslenmeye bağlı şişmanlık ve kronik hastalıkların oluşma riskini azaltırlar.
    Doygunluk hissi sağlarlar.