Besinleri kurutarak saklamanın nedeni nedir

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Ceren tarafından 26 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Ceren

    Ceren Süper moderatör

    Besinleri kurutarak saklamanın nedeni nedir

    Meyve, sebze ve öbür sulu besinler bünyelerindeki fazla sudan dolayı uzun süre saklanamazlar. Çünkü fazla su, besinleri bozan küçük canlıların üreyip yaşaması için elverişli bir ortamdır. Bu zararlı ortamın yok edilmesi, meyve, sebze ve diğer bazı besinlerin bileşimlerindeki fazla suyun uçurulmasıyla yani o besinlerin kurutulmasıyla mümkündür.
    Kurutmanın öbür yararlarını şöyle sıralayabiliriz:
    1) Kurutulan meyve ve sebzelerin hacimleri küçüleceği ve ağırlıkları azalacağı için ambalaj masrafları düşer, taşınmaları kolay olur.
    2) Kuru meyve ve sebzelerin kullanılma alanı daha geniştir.
    3) Kuru meyve ve sebzeler, konserve meyve ve sebzelerden daha ucuza mal olur.
    4) Kuru meyve ve sebzelerin besin ve kalori değeri, aynı miktarlarda yenilen yaş meyve ve sebzelerinkilerden daha yüksektir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Şubat 2015