Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 25 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifleri

    Malzemeler:

    2 su bardağı pirinç
    3 adet havuç
    1 su bardağı bezelye konservesi
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2.5 su bardağı sıcak su

    Tarifi :

    Pirinci yıkayın ve sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. Tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp ardından , temizleyip, küçük küpler halinde doğradığınız havuçları soteleyin. Havuçlar hafifçe kızarınca 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Su kaynayınca tuzunu atın ve süzüp yıkadığınız pirinci ilave edin. Ocağı altını tama getirin ve pilavı pişirmeye başlayın. Pirinçler suyunu çeker gibi olunca ocağın altını kısın. Bezelyeleri süzün ve yıkayın. Pilavımız pişince bezelyeleri tencereye katın ve iyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Pilavımızı dinlendiğinde bezelyeler de pişmiş olacaktır. Takribi 15 dk sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.
    [​IMG]