Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 24 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi Resimli

    Bezelyeli Tavuk Güveci Malzemeleri
    - 4 adet dövülmüs tavuk göğsü
    - 1 su bardağı iç bezelye
    - 2 adet havuç
    - 2 adet kırmızı soğan
    - 1 kahve fincanı pirinç
    - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    - Karabiber, tuz, kekik


    [​IMG]


    Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı: Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuz, kekik ekleyip ocaktan alın. Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    afiyet olsun...


    alıntı