Bezelyeli ve Yumurtalı Pirinç Kavurması

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 3 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Bu tarif önceden kavrulmuş, soğuk pirinçle çok lezzetli hazırlanır. Üstelik bir gün önceden pirinci bolca kavurursanız, ertesi günkü akşam yemeğinizi daha çabuk hazırlarsınız.

    4 yemek kaşığı kanola yağı
    3 yumurta, hafifçe çırpılmış
    3 bardak kavrulmuş beyaz pirinç, tercihen soğuk
    1/2 bardak dondurulmuş bezelye, buzu çözülmüş
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 bardak yeşil soğan, incecik dilimlenmiş
    Tatlı kırmızı biber sosu

    1. Wok tenceresini veya büyük bir kızartma tavasını yüksek ateşte kızdırın. İçine 2 yemek kaşığı yağ koyup ocağı orta ateşe alın. İçine yumurtaları kırın. Yumurtaları hiç karıştırmadan 20 saniye ocakta tutun; yumurtalar az pişsin. Bu karışımı bir kaseye aktarın.
    2. Wok veya kızartma tavasını kağıt havlu ile silin ve tavayı tekrar yüksek ateşte kızdırın. Kalan 2 yemek kaşığı yağı tavaya ekleyin. Üzerine pirinci katın ve pirinci kızgın yağda 2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Eğer pirinç karışımı kuru görünüyorsa üzerine biraz daha yağ ekleyin.
    3. Pirince, bezelye ile tuzu ekleyin ve iki dakika daha kızgın yağda kaşıkla altını üstünü çevirerek kavurun. Ocağı kapatın. Sonra bir kaseye ayırdığınız kızarmış yumurtaları, yeşil soğanı , kavrulmuş pirince ekleyerek tenceredeki karışımı nazikçe sallayın.
    Yanına tatlı biber sosu ile servis yapabilirsiniz.

    Bu malzeme 2 porsiyonluktur.