Biyolojik Yöntemlerle Üretilen Ürünler Nelerdir

Konusu 'Soru ve cevaplar' forumundadır ve Nehir tarafından 19 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Biyolojik Yöntemlerle Üretilen Ürünler

    Bitki üretiminde en iyi bilinen biyolojik yöntem seracılıktır. Seracılık faaliyetleri sayesinde sadece belli mevsimlerde üretimi yapılabilen bitkilerin üretiminin başka mevsimlerde de yapılması sağlanır. Bitki üretimi için gereken doğal koşullar yapay bir ortamda sağlanır. Bitkinin yetişeceği sıcaklık hesaplanır, alması gereken su miktarı belirlenir ve suni bir ortamda bitkinin üretimi sağlanır. Yazın üretilen domatesin kış mevsiminde nasıl soframızda olduğunu hiç düşündünüz mü? İşte seracılık sayesinde kış mevsiminde kapalı bir alanda gerekli sıcaklık koşulları sağlanarak domates üretimi yapılır ve kış mevsiminde de domates yememiz sağlanır.
    Biyolojik yöntem kullanarak bitki üretmek bizim için oldukça faydalı. Ancak maalesef hiçbir şey doğalı kadar güzel olmuyor. Sera ortamında yetişen domates doğal ortamında yetişen domatese göre daha tatsız ve küçük oluyor. Bu yüzden bitkiler üzerinde yapılan zirai çalışmalar hız kesmeden devam eder. Teknoloji geliştikçe tarımsal üretim yöntemleri de çeşitleniyor. Yapılan araştırmalar olumlu sonuçlanırsa seracılık ve diğer biyolojik faaliyetlerde normal üretimden alınan kalitenin aynısını hatta belki de daha fazlası alınmış olacaktır.