Boğaz ağrısı nasıl geçer bitkisel

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 3 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    boğaz ağrısına bitkisel çözüm

    Bitkisel boğaz ağrısı tedavisi


    Boğaz Ağrısına Ne iyi Gelir?
    Hatmi boğaz ağrısına iyi gelme konusunda oldukça etkilidir.Hatminin köklerini, çiçeklerini ve yapraklarından yapılacak efisyon ile boğaz ağrısından kurtulunabilinir.

    Adaçayı da boğaz ağrısı için faydalıdır.Özellikle ağızda gargara yapılarak kullanılırsa faydaları ortaya çıkar.Gargara yapılacak karışım ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Ilık bir sıcaklıkta olmalıdır.

    Şakayık çiçeği ile servi kozalağı ezilerek karıştırılır.Bal ilave ederek reçel kıvamınına gelmesi sağlanır.Hazırlanan reçel her yemek öncesi ve sonrasında 1 er çorba kaşığı yenir.

    Boğaz Ağrısının Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler şunlardır: Kedi otu, Şakayık, Ada çayı, Servi kozalağı, Bal

    Hazırlanış Şekli
    Kedi otunun saçakları kurutularak ezilir. On dakika süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen sıvı bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar karıştı rılır. Hazırlanan şurup ısıtılarak tedavi süresince günde üç bardak içilir.

    Servi kozalağı dövülüp ezildikten sonra şakayık çiçeği ile birlikte reçel kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan reçelden yemek önce ve sonrası bir çorba kaşığı yenir.

    On dakika kaynar suda bırakılan ada çayı otu dem lenerek süzülür. Süzülen çay bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şurup tan ısıtılarak günde üç fincan içilir.

    Boğaz İltihaplanmasının Bitkisel Tedavisi


    Boğaz İltihaplanmasının Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
    Nilüfer çiçeği, Mine çiçeği, Papatya, Ebe gümeci, Menekşe, Kara turp, Bal

    Hazırlanış Şekli

    Nilüfer çiçeği sıcak suda 20 dakika süreyle bek letilerek demlenir. Hazırlanan çay bal ile tatlandırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tedavi süresince ısıtılarak yemeklerden önce hastaya bir fincan içirilir.

    Mine çiçeği on beş dakika süreyle sıcak suda dem lenir. Süzülerek elde edilen çay bal ile tatlandırılır. Hazırlanan bu çay yatmadan önce ve tedavi süresince has taya bir bardak içirilir.
    Ebe gümeci, papatya ve menekşe karışımından hazırlanan demleme, süzüldükten sonra bir kaba boşal tılarak gün boyu dinlendirilir. Dinlendirilen karışımdan günde üç fincan ısıtılarak içilir.

    Boğaz Üşütmesinin Bitkisel Tedavisi

    [​IMG]

    Boğaz Üşütmesinin Tedavisinde Gereken Şifalı Bitkiler:Hatmi çiçeği (kırmızıgül), Mersin çiçeği, Şeker, Bal, Sirke

    Hazırlanış Şekli
    Hatmi bitkisinin yaprakları sirke ile kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülerek elde edilen su ile gargara yapılır.
    Hatmi bitkisinin tohumu, on dakika sıcak suda bek letilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

    Hazırlanan şuruptan,hastaya ılıtılarak içirtilir. Mersin ağacının çiçekleri kurutulduktan sonra dem lemesi yapılır. Şeker veya bal ilave edilerek elde edilen şerbet, tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içirilir.
    Mersin ağacının meyvesinden ezilerek elde edilen pelte, bal ile karıştırılarak yemekten önce hastaya bir çorba kaşığı yedirilir.

    Boğaz Şişliğinin Bitkisel Tedavisi

    Boğaz Şişliğinin Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Mine çiçeği, Mersin yaprağı, Pelit, Sumak, Ayva yaprağı, Hatmi, Keten tohumu, Meşe kabuğu, Yumurta.boğaz ağrısı şifalı bitkiler

    Hazırlanış Şekli
    Yeni derlenmiş mine çiçekleri sert bir zeminde ezilir. Elde edilen posa yumurta sarısı ile karıştırılarak yakı kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan yakı sıcak suya batırılmış tülbentin üzerine yayılarak hasta mahale konarak bandajlanır.

    Keten tohumu, hatmi kökü ve sumak yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım, bu lamaç haline getirildikten sonra bir tülbente yayılarak boğaza sarılır.

    Mersin yaprağı, pelit, ayva yaprağı ile meşe ka bukları yarım saat süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen posa bir tülbentte boğaza sarılırken, süzülerek hazırlanan sıvı yatmadan önce bir fincan ılık olarak içilir.

    Buradaki bilgiler internetten derlenerek hazırlanmıştır.Tavsiyemiz öncelikle doktor kontrolüdür.