Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' forumundadır ve Elif tarafından 29 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    İşte Bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirmek için bilmeniz gerekenler;

    [​IMG]

    Araştırmada, kahve yapımında kullanılan suyun sert veya yumuşak olması, kahve yaparken klasik cezve ya da elektrikli ısıtıcıların kullanılması, soğuk ya da sıcak su kullanımı, kahvenin buzdolabında ya da oda şartlarında saklanmasının, Türk kahvesinin rengine, kıvamına, köpük miktarına, köpük stabilitesine olan etkileri belirlendi.

    Araştırmaya göre, yumuşak suya sahip bölgelerde bakır cezvede yapılan Türk kahvesinin kıvamının daha yüksek oluyor. Kireçli, sert sularda ise elektrikli cezveler daha kıvamlı kahve hazırlıyor. Kahvenin sıcak sudan hazırlanması halinde kıvamı daha fazla olurken köpük miktarı düşüyor. Suyun sertliği arttıkça köpük miktarı da artıyor ancak köpüğün uzun süre kalması için suyun daha yumuşak olması gerekiyor.