Buğday çimi Nasıl yapılır kısaca

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Nehir tarafından 15 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Buğday çimi Nasıl yapılır

    İnsan sağlığı ve genç kalmak için bulunmaz bir ilaçtır. Yorgunluğa,yaşlılara,halsizlere,kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilaçtır.Yılda en az iki defa onar gün buğday çimi yapın ve yiyin.

    100 gramında;

    -Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur.

    -Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur.

    Buğday Çiminin Hazırlanışı ;
    Buğdayı yıkayın,bir kapa koyup üzerleri örtülünceye adar su ilave edini.Taneler su altında kalsın ve suyu emsin.Su azaldıkça,üstlerini öretecek kadar su ilave ediniz.

    48 saat sonra süzün ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınız.Tanelerin yarısı açıkta kalacak şekilde su ilave ediniz.Bir iki gün sonra çimlenirler.
    Bu sarımtırak,yeşilimsi çimleri koparıp sütle iyice karıştırarak içebilirsiniz.