Bugünün İftar Menüsü

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 20 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. 20 Temmuz Bugünün İftar Menüsü

    Mantar Çorbası

    Mantar Çorbası için gerekli olan malzemeler

    250 gr. mantar
    4 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı un
    3 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    2 su bardağı süt
    4 su bardağı et suyu
    Yarım demet dereotu
    Tuz,karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereeotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp., mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz-karabiber ve pulbiberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin.

    Fırında Makarna

    Fırında makarna için gerekli olan malzemeler

    500 gr çubuk makarna
    Yarım litre süt
    2 çorba kaşığı margarin
    4 adet Yumurta
    200 gr. Kaşar Peynir
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.
    Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.
    Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.
    Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.
    Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.
    En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.
    Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapın.


    Çoban Salata

    Çoban salata için gerekli olan malzemeler

    1 tane iri soğan
    4 tane orta boy domates
    1 tane domalık biber
    1 tane sivri biber
    2 tane salatalık
    yarım çay kaşığı tuz
    2 kahve fincanı zeytinyağı
    1 kahve fincanı sirke veya limon suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Salatalıkları soyup tavla zarı gibi doğrayın. Soğanı piyaz biçiminde doğradıktan son ra bol tuzla ovuşturup öldürün daha sonra yıkayın. Domates ve biberleri de ince ince doğradıktan sonra bütün malzemeleri karıştırın, tuz, sirke ve zeytinyağını koyup çatalla ezmeden karıştırın.

    Çilekli Kup

    Çilekli kup için gerekli olan malzemeler

    1 kg çilek
    1 çay bardağı pudra şeker
    1 pasta tabanı (hazır kek)
    200 ml krema
    200 gr beyaz çikolata
    1 paket krem şanti
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yarım kg çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine pudra şeker serpip el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çekin. Pasta tabanını cam servis kasesinin genişliğine göre kesin. Ya da kenarları yüksek kalacak şekilde hiç kesmeden kupa yerleştirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın. çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca mikser yardımıyla çırpın. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırpın ve beyaz çikolatalı kremaya ilave edip tekrar çırpın. Son olarak üzerine hazırladığınız çilek püresinin yarısını ilave edip tekrar çırpın. Kasenin kenarlarına dilimlenmiş çiekleri dizin. üzerine kalan çilek püresini sürün. Antep fıstığının yarısını serpin. Hazırladığınız kremayı krema sıkma aparatı ile pürenin üzerine sıkın. çilek dilimleri ve kalan antep fıstığı ile süsleyin. Soğutup servis yapın.

    Afiyet olsun.
     

  2. Cevap: Bugünün İftar Menüsü

    fırında makarna :(
    canım çekti
     


  3. Cevap: Bugünün İftar Menüsü

    :) oyy yapayım ben sanaa :)
     

  4. Cevap: Bugünün İftar Menüsü

    sahıden mı :p